Mark Marijnissen (LinkedIn)

Als organisatiecoach begeleid ik verandering in complexe vraagstukken. Ik word vaak gevraagd te adviseren op organisatieontwerp, maar om écht wendbaar te werken is het handiger als je goed wordt in steeds opnieuw een handige manier van organiseren in ontdekken.

“De beste oplossingen ontwerp je niet, die ontdek je!”

Zodoende wordt mijn advies slechts één perspectief van de vele perspectieven. In plaats van het antwoord te geven, begeleid ik een zoektocht om een passende vorm te vinden. (Ook wel “continuous improvement” genoemd). Dit doe ik in co-creatie met alle betrokkenen - van medewerker tot MT en directeur. Ik ruimte schep voor dialoog, onderzoek, inzicht en actie. We onderzoeken met kleinschalige experimenten wat werkt, en schalen dat op bij succes. Mislukte experimenten, daar leren we van op een manier die veilig is.

Naast organisatiecoach ben ik ook professioneel coach, trainer en adviseur. Ik werk momenteel veel voor overheid onder het onderwerp Opgavegericht werken en heb daarnaast een passie voor de betekeniseconomie. Ik draag het liefst bij aan het regeneren van de aarde - een wereld waarin we ecologisch denken en geen gezonde relatie hebben met onze planeet.

Mijn krachten zijn empathie, oordeelloosheid, scherpe observatie, analytisch vermogen en ik kan ingewikkelde zaken overzichtelijk maken. Mijn stijl is sterk progressiegericht, compassievol, als systeemdenker en in het hier en nu.

Mijn werk is methodisch onderbouwd met Agile, Lean Startup, Nonviolent Communication, Dialogic Organization Development, Theory U, Appreciative Inquiry, Art of Hosting, Sociocracy 3.0, Open Space Technology en de 5 kritieke succesfactoren van coaching.

Ik ben gecertificeerd professioneel coach en gecertificeerd ICAgile instructor, heb ervaring als life coach, software ontwikkelaar, business coach. Naast ervaring in de commerciële sector werk ik ook voor semi-publieke organisaties zoals universiteiten of gemeentes.